Üstün Yetenekliler Eğitiminde Farklılaştırma Eğitimi

Bandırma Bilim Sanat Merkezi olarak öğretmenlerimizin eğitimdeki güncel yaklaşımlardan haberdar olmalarını önemsemekteyiz. Bu kapsamda, 16 Ekim Pazartesi günü Saat: 20:00’de Doç. Dr. Eda DEMİRHAN tarafından Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerine yönelik online eğitim semineri gerçekleştirilmiştir.

17.10.2023 206

Öğrenciler arasında bireysel farklılıkların olduğu bilinen ve görmezden gelinmeyecek bir gerçektir. Her öğrencinin zekâsı, ön bilgisi, derse ilgisi, becerisi ve öğrenme biçimi farklıdır. Bunların dışında, öğrencilerin geçmiş yaşantıları, sosyokültürel özellikleri ve ekonomik çevreleri de birbirinden farklılık göstermektedir.

Özel eğitimde bireysel farklılıklara göre eğitimin şekillenmesi olarak kabul gören farklılaştırma, özel eğitim gereksinimi olan bireylerin bir grubu olan özel yetenekli öğrenciler için de kullanılmaktadır.

Her öğrenci farklı öğrenme hızına sahip olduğu için farklı hızda eğitim alma hakkına da sahip olmalıdır.

Günümüzde bilim ve teknoloji hızla ilerlemekte, değişmekte ve güncellenmektedir. Eğitim sistemi de yeni yönelimler ışığında sürekli değişmektedir. Her yeni değişimde, çağın gerekliliklerine ayak uyduracak, donanımlı bireyler yetiştirmek hedeflenmektedir.

17-10-2023