MAKING REBUS, LEARNING WORDS” E-TWINNING PROJESİ

MAKING REBUS, LEARNING WORDS” E-TWINNING PROJESİ

23.06.2023 189

“MAKING REBUS, LEARNING WORDS” E-TWINNING PROJESİ

“Making Rebus, Learning Words” isimli e-Twinning projesi Türkiye’den Bandırma, Bafra, Batman Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar, Diyarbakır Ergani, Sinop Boyabat Bilim ve Sanat Merkezleri ile İtalya’dan Istituto Comprensivo G. Leopardi İlkokulu ve Romanya’dan Scoala Gimnaziala "Octavian Goga" İlkokulu ortaklığı ile kurulmuştur. Okulumuz İngilizce öğretmeni Nilüfer Kesgin rehberliğinde Destek 242 grubu öncülüğünde proje, destek gruplarının katılımı ile yürütülmektedir. Proje kapsamında resfebe etkinliği ile öğrencilerin eğlenceli bir şekilde yeni İngilizce kelimeler öğrenmesi, yaratıcılıklarının geliştirilmesine katkı sağlanması, kültürler arası etkileşimler ve uluslararası ürünler ortaya koyulması hedeflenmektedir. Ayrıca, çeşitli Web 2.0 araçları kullanılarak öğrencilerin teknolojiyi kullanmaları amaçlanmaktadır. 

Bu kapsamda ilk olarak öğrencilerin “Canva” aracını kullanarak projeye uygun logo tasarlamaları istenmiştir. Ortaya çıkan logolar arasından öğrenci ve velilerin oylamasıyla proje logosu seçilmiştir. 

İlk etkinlik, “Rebus Bears” adlı resfebe kitap okunarak, “Story Jumper” aracıyla ortak bir kitap okuma çalışması yapılmıştır. Sonrasında, kitabın karakterlerine öğrenciler kendi resfebe çalışmalarıyla yeni maceralar yazmış, “Story Jumper” aracı kullanılarak yeni maceralardan oluşan yeni bir dijital kitap yayınlanmıştır.  Öğrencilerin kendi hazırladıkları “rebus” çalışmaları arasından seçilen kelimelerden oluşan bir “Kahoot!” yarışması düzenlenmiştir. Yarışma “Zoom Meeting” aracıyla yapılan toplantı ile gerçekleşmiştir. Böylece ortak ürünler ortaya çıkaran öğrencilerin birbirleriyle sohbet edebilecekleri bir ortam da sağlanmıştır. Projenin son ürünü olarak öğrenci çalışmaları “Emaze” aracıyla hazırlananbir sanal sergi de yayınlanmıştır.