EKOLOJİK AYAK İZİM DÜNYADAKİ İZİM(STEM)

10.06.2022 460

Doğadaki ayak izimin nasıl oluştuğu hakkında bilgi sahibi olur. ( Ekolojik ayak izi, karbon ayak izi, su ayak izi, plastik ayak izi ) Salgın hastalıkların tarihi geçmişi , ortaya çıkış ve yayılma nedenleri hakkında bilgi sahibi olur ve bunu doğadaki ayak izimiz ile ilişkilendirir. Bu durumun toplumsal algısını ön testler aracılığıyla kontrol eder , ortaya çıkan bilgi eksikliğini düzenleyeceği etkinlikler ile ( konferans, uzman görüşmeleri, afiş, broşür) ortadan kaldırarak sağlıklı bir gelecek oluşmasına yardımcı olur.
15 sorudan oluşan bir anket hazırladık. Bu anketle amacımız kurumumuzdaki öğrencilerin doğadaki ayak izi ve bu ayak izin salgın hastalıklarla ilişkisi konusunda ne kadar bilgi sahibi olacağını ölçmek. Anket iki aşamalı olarak uygulanacak. Önce öğrencilerden anketi doldurmaları istenecek. Sonrasında her soru değerlendirilerek istatistiki verilere ulaşacağız. Bu veriler ışığında konu hakkındaki bilgi düzeyi ölçülecek. Sonrasında tüm öğrenciler konuyla ilgili bilgilendirme seminerine alınacak. Seminer öncesi web2 araçları ile afiş, tanıtım broşürü hazırlanacak. Online uzman buluşmaları yapılacak. Seminer bitiminde aynı anket bir kez daha uygulanacak ve bilgi düzeyindeki artış olup olmadığı hesaplanacak. Elde edilen veriler öğrencilerle paylaşılacak.

10-06-202210-06-2022