DRAMA İLE ÖğreneBİLSEM ETWINNING PROJESİ

DRAMA İLE ÖğreneBİLSEM ETWINNING PROJESİ

12.02.2022 605

DRAMA İLE ÖğreneBİLSEM ETWINNING PROJESİ

 

Kuruculuğunu Merkezimiz Sınıf Öğretmeni Serap ALCAN 'ın yaptığı ve ülkemizin 10 farklı ilinde bulunan Bilim Sanat Merkezlerinin ortak olduğu Drama ile ÖğreneBİLSEM eTwinning Projesi başladı.

Drama eğitimi, çocukların ezbere dayalı eğitimden çıkıp, hayal gücüne ve oyunlara dayalı bir şekilde eğitim almasını sağlar. Yapılan araştırmalar sonucu drama eğitiminin öğrencilerin öz disiplinlerin gelişmesinde, başkalarıyla sağlıklı ilişkiler kurmasına, hayal güçlerinin geliştirmesine, duyusal farkındalığı ve konsantrasyonun artmasına katkı sağladığı tespit edilmiştir. Drama aynı zamanda öğrencilerin fiziksel gelişime yardımcı olur. Projemiz ile BİLSEM öğrencilerimizin drama yöntemini kullanarak özgüvenleri gelişmiş, topluluk önünde rahatça konuşan, ezbere dayalı bir eğitimden, hayal gücüne dayalı bir eğitime geçerek kendilerini tanımalarına yardımcı olmayı hedeflenmiştir.

Proje kapsamında drama atölyesinden yer alan  öğrencilerimize yaratıcılık ve hayal gücü, dramatik oyunlar, yaratıcı drama, doğaçlama, etkileşim ile ilgili etkinlikler, Web2 uygulamaları ile birleştirilerek yapılacaktır

 

12-02-2022