Copernicus Matematik Olimpiyatları'nda Büyük Başarı

15.04.2023 142

Copernicus Matematik Olimpiyatları

Copernicus Matematik Olimpiyatları sınavı her yıl katılımcı ülkelerin akademisyenleri ve matematik öğretmenleri tarafından yazılan mantık ve muhakeme sorularından oluşan matematiği günlük hayata geçiren bir düşünce yapısıyla değerlendiren uluslararası bir matematik yarışmasıdır.

Uluslararası saygınlığı olan Copernicus Matematik Olimpiyatlarına üçüncü sınıftan on ikinci sınıfa kadar öğrenciler başvurabilmektedir. Bu yıl 26 ülkenin katılımıyla ilk aşaması 26 Mart’ta gerçekleştirildi. İlk yarışma online olarak gerçekleştirildi. Final aşaması ise New York kentinde gerçekleştirilecektir.

Öğrencilerimiz Mine Gökçe ŞEN ve Deniz Mert YILDIRIM bu yarışmada büyük bir başarıya imza atarak gümüş ve bronz madalya kazanmışlardır. Böylelikle New York’ta düzenlenecek olan finallere katılmaya hak kazanmışlardır.

Öğrencilerimizden Minel Gökçe ŞEN şunları aktarmaktadır;

Bandırma Bilim ve Sanat Merkezindeki matematik öğretmenim Recep Hakan DÖNMEZ ile bir yıl boyunca bu alanda çalıştık. Çalışmamın karşılığını bronz madalya ile almak beni çok mutlu etti. Hedefim New York kentinde yapılacak olan finallerde derece yapabilmek.

15-04-202315-04-202315-04-202315-04-202315-04-2023