Bilim Söyleşisi Gerçekleştirdik

Bilim Söyleşisi Gerçekleştirdik

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından, alanında uzman bilim insanlarını ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle buluşturma ve öğrencilerin bilime ilgisini pekiştirme amacı ile “Bilim Söyleşileri” adı altında etkinlikler dizisi Bandırma Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

 

21.10.2023 231

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinliklerdir. Bu etkinlikler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkân sağlamak amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda Bandırma Bilim ve Sanat Merkezinde kurumun öğrencileri tarafından oluşturulan bilim söyleşileri talepleri arasında canlılar ile ilgili konularda ön plana çıkmıştır. Bu kapsamda Balıkesir Üniversitesi Veteninerlik Fakültesinden Prof. Dr. Ş. Hakan ATALGIN  tarafından Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerimize "Biyotaklit" konusunda bilim söyleşisi yapıldı.

Söyleşi esnasında öğrencilerimiz kemikler ve kuş tüylerini inceleyerek "biyotaklit" konusunda fikir edindiler. Bilim söyleşileri olarak sorular soruldu. Bilgilendirici etkinlikler yapıldı. 


21-10-202321-10-202321-10-202321-10-202321-10-202321-10-2023